Курс навчання відповідно до вимог Стандарту для оцінки відповідності продуктів та процесів щодо безпеки та якості харчових продуктів. Особливості проведення внутрішнього аудиту ISO 19011:2018
Записатись
Детальніше
НАВЧАННЯ
ГОЛОВНІ ПИТАННЯ
Огляд вимог IFS Food;
Огляд стандарту ISO 19011;
Система, заснована на принципах НАССР - основа систем управління безпечністю харчових продуктів;
Базові програми системи безпеки харчових продуктів (GMP, GHP);
Огляд стандарту IFS Food. Відповідальність вищого керівництва;
Система управління якістю та харчовою безпекою;
Управління алергенами;
Вимірювання, аналіз, поліпшення;
Захист продовольства і зовнішні перевірки;
Основні поняття, необхідність аудиту;
Організація і проведення аудиту;
Вимоги до аудиторів;
Практичні завдання, вправи, індивідуальна і групова робота (підготовка аудиту, проведення аудиту, оформлення результатів).
керівників організацій, підрозділів харчової промисловості;
представників керівництва підприємств харчової промисловості;
внутрішніх аудиторів;
уповноважених за якістю і харчової безпеки;
співробітників відділу якості організації;
співробітників відділу логістики, відділу технічного обслуговування, інженерів;
всіх зацікавлених, хто хоче отримати знання в області менеджменту.
Цінні знання, за допомогою яких Ви самі або з залученням консультантів зможете впровадити у себе систему харчової безпеки на підприємстві;
Сертифікат внутрішнього аудитора;
Практичні навички з побудови/підтримки системи харчової безпеки в робочому стані;
Роздатковий матеріал в електронному форматі (презентація, всі форми і шаблони документів).
Історія створення Міжнародних стандартів для виробників харчових продуктів. Переваги сертифікації за стандартами, що визнає GFSI. Вимоги міжнародного, європейського та українського законодавства. Глобальна ініціатива із безпечності харчових продуктів. Основна різниця між стандартами BRC Food, IFS Food та схемою сертифікації FSSC 22000. Який із стандартів найкраще обрати для Вашого підприємства.
Система оцінювання стандарту . Оцінка вимог. Бальна оцінка відхилень . Оцінка виконання вимог, як – невідповідність Значна невідповідність (Major) Виключальні вимоги (KO) Оцінка вимог як « не застосовано » (N/A)
Вимоги: Відповідальність вищого керівництва Корпоративна політика/Корпоративні принципи Корпоративна структура Орієнтація на клієнта Контроль з боку керівництва Процесно-орієнтована СУЯБ Застосування циклу PDCA
Практичне заняття по темі: Застосування циклу PDCA.
11.00 -11.15
Кофі-Брейк
11.15 – 13.30
НАССР команда, опис продукту, побудова блок-схема процесу. Практичне заняття по темі: Рольова гра «Блок-схема процесу». Оцінка небезпечних чинників, оцінка та визначення критичних точок контролю. Практичне застосування концепції НАССР Основні розділи документу НАССР-дослідження, що входить в СУБХП. Етапи проведення досліджень. Узгодження КТК та ТК Встановлення заходів з управління в даних точках.
Практичне заняття по темі: Рольова гра «Розробка НАССР-дослідження».
13.30-14.30
Перерва на обід
14.30-17.30
Програми передумови випуску безпечної харчової продукції. Управління Ресурсами Планування та процес виробництва Закупівля Вимоги до конструкції для виробничих та складських приміщень Чистка та дезинфекція Ризики, пов’язані із сторонніми матеріалами, металом, розбитим склом та деревиною . Контроль та боротьба із шкідниками Транспортування Обслуговування та Простежуваність (включаючи ГМО та алергени) Внутрішні аудити Калібровка, регулювання та перевірка засобів вимірювання та моніторингу Управління рекламаціями від органів влади і споживачів Управління інцидентами, відкликанням та вилученням продукції Управління невідповідностями та невідповідною продукцією Коригуючі дії
Практичне заняття по темі: Оцінювання програм-передумов.
17.30-18.00
Підбиття підсумків першого дня, обговорення питань.
2 день
9.00-11.00
Історія створення Міжнародних стандартів для виробників харчових продуктів. Переваги сертифікації за стандартами, що визнає GFSI. Вимоги міжнародного, європейського та українського законодавства. Глобальна ініціатива із безпечності харчових продуктів. Основна різниця між стандартами BRC Food, IFS Food та схемою сертифікації FSSC 22000. Який із стандартів найкраще обрати для Вашого підприємства.
Система оцінювання стандарту . Оцінка вимог. Бальна оцінка відхилень . Оцінка виконання вимог, як – невідповідність Значна невідповідність (Major) Виключальні вимоги (KO) Оцінка вимог як « не застосовано » (N/A)
Вимоги: Відповідальність вищого керівництва Корпоративна політика/Корпоративні принципи Корпоративна структура Орієнтація на клієнта Контроль з боку керівництва Процесно-орієнтована СУЯБ Застосування циклу PDCA
Практичне заняття по темі: Застосування циклу PDCA.
11.00 -11.15
Кофі-Брейк
11.15 – 13.30
НАССР команда, опис продукту, побудова блок-схема процесу. Практичне заняття по темі: Рольова гра «Блок-схема процесу». Оцінка небезпечних чинників, оцінка та визначення критичних точок контролю. Практичне застосування концепції НАССР Основні розділи документу НАССР-дослідження, що входить в СУБХП. Етапи проведення досліджень. Узгодження КТК та ТК Встановлення заходів з управління в даних точках.
Практичне заняття по темі: Рольова гра «Розробка НАССР-дослідження».
13.30-14.30
Перерва на обід
14.30-17.30
Програми передумови випуску безпечної харчової продукції. Управління Ресурсами Планування та процес виробництва Закупівля Вимоги до конструкції для виробничих та складських приміщень Чистка та дезинфекція Ризики, пов’язані із сторонніми матеріалами, металом, розбитим склом та деревиною . Контроль та боротьба із шкідниками Транспортування Обслуговування та Простежуваність (включаючи ГМО та алергени) Внутрішні аудити Калібровка, регулювання та перевірка засобів вимірювання та моніторингу Управління рекламаціями від органів влади і споживачів Управління інцидентами, відкликанням та вилученням продукції Управління невідповідностями та невідповідною продукцією Коригуючі дії
Практичне заняття по темі: Оцінювання програм-передумов.
17.30-18.00
Підбиття підсумків першого дня, обговорення питань.
ЗАПОВНІТЬ ФОРМУ
Заповнюючи форму, ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності.